logo Patricia pedicure Nederhorst den berg voetzorg Wijdemeren

Kloven

Voetzorg Wijdemeren

 1. Wij bieden een uitgebreid scala aan voetbehandelingen, inclusief speciale zorg voor voetkloven.

 2. Onze behandelingen worden uitgevoerd door pedicure Patricia, een ervaren professional in voetverzorging.

 3. Voetkloven zijn scheurtjes of barstjes in de huid, vaak voorkomend op de hielen en de bal van de voet.

Oorzaken van Voetkloven

 1. Kloven kunnen worden veroorzaakt door uitdroging van de huid, overmatig lopen op blote voeten, open schoenen dragen, obesitas en huidveroudering.

 2. Wij begrijpen de impact van kloven op het dagelijks leven en bieden effectieve behandelingen om ze te verminderen en te voorkomen.

Behandeling van Voetkloven

 1. De behandeling begint met een grondige reiniging van de voeten, gevolgd door een voetbad om de huid te verzachten.

 2. Patricia verwijdert vervolgens de dode huidcellen met speciale hulpmiddelen, zoals een eeltmesje of een frees van de pedicuremotor.

 3. De pedicuremotor is een efficiënt instrument voor het exfoliëren van de huid en het verwijderen van overtollige eeltplekken.

Behandeling na Reiniging

 1. Na het verwijderen van de dode huidcellen, besteedt Patricia speciale aandacht aan de behandeling van de kloven zelf.

 2. Ze brengt een verzachtende crème of zalf aan om de huid te hydrateren en te voeden, wat helpt bij het herstel van de huid en het verminderen van pijn en ongemak.

 3. Patricia geeft ook advies over het gebruik van hydraterende crèmes voor thuisgebruik om de huid soepel en gezond te houden.

Preventie van Voetkloven

 1. Preventie speelt een cruciale rol bij het voorkomen van toekomstige kloven.

 2. Patricia informeert de patiënt over de juiste voetverzorgingspraktijken, zoals het regelmatig hydrateren van de voeten, het dragen van comfortabele en goed passende schoenen, en het vermijden van langdurig lopen op harde ondergronden.